Alcohol op het Zomerterras

Jonger dan 18 jaar? Geen alcohol!

Tussen de 18 en 25 jaar? Legitimatie verplicht!

Praktisch betekent dit dat verkopend personeel een legitimatie moet vragen als je alcoholhoudende drank wilt kopen, wanneer er twijfel is over de leeftijd. Dat zal nu ook het geval zijn. Hiervoor hebben we een regel opgesteld:

Alle personen onder de 25 jaar moeten zich legitimeren, wanneer zij alcoholhoudende drank willen kopen. Zijn ze jonger dan 18 jaar dan krijgen zij in geen geval alcohol.

Geen legitimatie = geen alcohol!

Personen worden ook gecontroleerd op het festivalterrein zelf als zij alcoholhoudende drank drinken. In geval van twijfel (25<) zal de beveiliger om legitimatie vragen.

Stempel

Bij de muntenkassa kun je, na controle van je legitimatie, een stempel ophalen. De stempel dient vanaf dat moment als bevestiging van de leeftijd: 18>. Zodoende hoeft de bezoeker zich maar 1 keer te legitimeren. Makkelijk voor jou, makkelijk voor ons. De ingang voor bezoekers tussen de 18 en 25 ziet er zo uit:

Bezoekers die zich niet aan de regels houden worden van het terrein afgestuurd. Dit wordt gedaan door beveiligers en/of politie.

Voor bezoekers die ouder zijn dan 18 en alcoholhoudende drank doorgeven aan bezoekers die jonger dan 18 zijn geldt dezelfde procedure.