Zomerterras

2013

Snel naar (programma 2013)

2e EK Stone Skimming

di 9 jul 10.00 - 17.00 uur
Hofvijver
2e EK Stone Skimming

Vlaardingen krijgt het Europees Kampioenschap Stoneskimming!

De Groenste Stad van Europa wordt het strijdtoneel van het tweede European Championship Stoneskimming. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus vliegen de stenen laag over het water van de grootste vijver in ’t Hof. Tijdens het eerste weekend van het Zomerterras organiseren de Koninklijcke Nederlandse Keilbond, Op Koers! – organisatieWERK, de Lions Club VL.09, de Stichting Zomerterras samen dit duurzame feel good evenement.

Letterlijk een steentje bijdragen aan een goed doel: Sailing Kids
Deelnemers aan het European Championship Stone Skimming Vlaardingen, kunnen letterlijk een steentje bijdragen aan de werkzaamheden van de stichting Sailing Kids. Deze stichting organiseert zeilvakanties voor kinderen en jong volwassenen met een ernstige en/of chronische ziekte. Een week lang even geen patiënt zijn, maar met leeftijdsgenootjes genieten van zon, wind en water. Samen sportief bezig zijn, de zeilen hijsen, lachen en nieuwe energie opdoen!
Kijk voor meer informatie op www.sailingkids.eu.

Koop een unieke ‘Skimming Pouch’ met 30 trainingsstenen en steun Sailing Kids
Oefening baart kunst. Daarom kun je extra stenen kopen om ‘proef’ te gooien. Voor € 10,- ontvang je dertig originele Easdale slates én een mooi tasje van Sailing Kids. De opbrengst van deze ‘Skimming Pouches’ komt ten goede aan het geweldige werk van Sailing Kids.

Keilen all over the world
Stoneskimming, in goed Nederlands ‘steentjes keilen’, is een heuse sport, die bijna iedereen wel eens in enige vorm gedaan heeft. Ook wel bekend onder de namen ketsen, kiskassen, siesselen en scheren. Ook de Romeinen kenden dit spel onder de naam jaculatio testarum. Een wereldwijde beweging met diverse nationale kampioenschappen en sinds 1983 wordt er elk jaar een wereldkampioenschap gehouden op Easdale Island, Schotland. De huidige wereldkampioen is Ron Long uit Wales.

De cirkel is rond
Het uitgangspunt is heel eenvoudig: een platte steen moet zo ver mogelijk over het water geworpen worden binnen een 10m brede en 110m lange baan. Om afstanden van meer dan 70m meter te halen, moet de steen eerst zo ver mogelijk horizontaal door de lucht vliegen en zo snel mogelijk om z’n as spinnen.

Zelf een gooi doen naar het kampioenschap?
Iedereen kan meedoen. Zo simpel is het. Inschrijven kost € 7,50 (opbrengst voor Sailing Kids) en moet vooraf via www.stoneskimmingvlaardingen.nl, want het aantal startplaatsen is beperkt. Je kunt individueel inschrijven en daarnaast ook nog inschrijven met een team bestaande uit vier leden. Je doet dan ook officieel mee in twee competities: je beste individuele worp van in totaal drie pogingen achter elkaar én het totaal aan lengte van alle 12 geldige worpen van de 4 teamleden. Een poging is geldig als de steen binnen de baan blijft en tenminste 3 keer stuitert. Je kunt met je team natuurlijk ook gaan voor publieksprijzen als Best-Geklede-Team, Minst-Geklede-Team, Schaarst-Geklede-Team, Meest-Diverse-Team, Minst-Geloofwaardig-Als-Team, etc.

De stenen waarmee je mee kunt doen aan het EK mogen niet groter zijn dan 7,5 cm diameter. De strenge-doch-rechtvaardige scheidsrechter meet ter plekke de stenen op. Deel van de charme van stoneskimming is het zoeken van geschikte stenen, maar je kunt ter plekke ook originele Schotse stenen kopen (20 stenen voor € 5,-). De opbrengst hiervan komt weer ten goede aan Sailing Kids.

Het programma van het EK Stoneskimming Vlaardingen:

zaterdag 17 augustus

09.00 uur Inschrijvingen en start verkoop shirts, stenen, skimoesters, etc.
10.00 uur Opening met eerste worp door wethouder Hoekstra en het collegeteam. Stoneskimcompetitie tot 16.00 uur
16.00 uur Skim-off door de top 10
17.00 uur Einde competitie
17.30 uur Mangiare!
18.30 uur Prijsuitreiking in de Zomerterrastent
19.00 uur Start Zomerterras festival

Meer weten?
Op Koers! – organisatieWERK
Westhavenkade 39
3131 AD Vlaardingen
010-460 26 40
info@stoneskimmingvlaardingen.nl

Meer over deze act
Kom je ook?

Tickets kopen

Afrekenen

 

1e weekend, Zaterdag 17 augustus Alle acts