Zomerterras

7 t/m 22 augustus 2015

Snel naar (programma 2015)

Red Herring

do 21 aug 21:00
Kleine podium
Red Herring

Red Herring staat kniediep in de rootstraditie, maar midden in de moderne tijd. Red Herring maakt feest, vertelt muzikale verhalen over moord en overspel, doet versteld staan met virtuoos spel en intense samenzang en laat je af en toe een traantje wegpinken. 

Of het nu om folk, bluegrass, country of americana gaat, de Haringen hebben vaker met die mesjes gekaakt. Arthur toerde als kind al door Engeland als onderdeel van de Deighton Family Band, Joram speelde in meerdere folkbands en Loes maakte furore met de Slowaaks-Nederlandse bluegrassband Waterflow en met Lucy & The Man. 

De Haringen voelen zich als een vis in het water met de Engelse taal: Arthur bracht zijn jeugd door in Engeland, Loes woonde een jaar in Amerika en Joram rondde zijn studie tot vertaler Engels af met een vertaling van de Hank Williams-klassieker "Tear in my beer". 

Variatie genoeg bij Red Herring: de Haringen wisselen niet alleen tussen verschillende rootsstijlen, maar net zo makkelijk tussen instrumenten. En zo sjouwen de Haringen voor een avondje muziek al gauw twee gitaren, een mandoline, een viool, een contrabas, fluitjes en mondharmonica's mee. En dan blijven de banjo's en bodhran nog thuis.

Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar Red Herring? Laat even weten!

Tickets kopen

Afrekenen

 

3e weekend, Vrijdag 21 augustus Alle acts