Zomerterras

7 t/m 22 augustus 2015

Snel naar (programma 2015)

Daisy Cools

do 21 aug 20:00
Grote podium
Daisy Cools

Dat singer/songwriter Daisy Cools vroeg of laat een project als The Europe Files zou bedenken was onvermijdelijk. Reizen, optreden en liedjes schrijven: het zijn dé ingrediënten waar Daisy inspiratie van krijgt. Om een reeks van 6 EP’s onder de noemer ‘The Europe Files’, te maken, woont Daisy steeds zo’n zes maanden in een Europese stad waar ze optreedt en liedjes schrijft. De eerste EP in de reeks, The Paris File, kwam uit in 2011, waarna Palermo (2012) en Lissabon (2014) volgden. Op zoek naar het gevoel van vrijheid, deelt Daisy door middel van haar liedjes haar ervaringen tijdens haar verblijf in de verschillende steden. 

Als klein meisje droomt Daisy er al van de wereld over te reizen en muziek te maken. Ze groeit op in Vlaardingen waar haar vader bijna non-stop de muziek van de band The Kinks met frontman Ray Davies draait. Haar jeugd draait grotendeels om muziek, als puber formeert ze haar eerste bandje al. Toch kiest Daisy op haar 18e eerst voor een studie Media & Journalistiek aan de Erasmus Universiteit, waar ze zich tot grote ergernis van de professoren toch weer voornamelijk bezig houdt met haar muziek. Het kan dan ook geen toeval zijn dat Daisy kort na haar buluitreiking geselecteerd wordt om met een groepje songwriters bij Ray Davies vlakbij Manchester een week in de leer te gaan. En met resultaat, hier schrijft Daisy het merendeel van de songs die op haar eerste album The Secrets We Keep (2009) belanden. Haar singer/songwriterschap een feit. 

Daisy’s liedjes kenmerken zich door het contrast tussen de vrolijke melodie en de vaak wat donkere teksten. De 6 liedjes op haar laatste EP Eternal Newcomer/ The Lisbon File zijn herkenbare universele thema’s, gebaseerd op haar eigen ervaringen en de dingen waar zij tijdens haar reizen tegenaan loopt. Zo draait het nummer Terminal Velocity om het spanningsveld rondom keuzes maken (de dertigerscrisis?) en gaat You Don’t Have My Love over de leuke kanten van iemand niet loslaten. De titelsong Eternal Newcomer is zowel een ode aan de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt als een bekentenis dat vrijheid soms juist doodeng is. 

Sinds 2014 speelt Daisy live met Ocki Klootwijk op bas, Jan van Nieuwenhuize op drums en Joeri Rook op gitaar. Het jaar 2015 staat in het teken van een terugkeer naar Portugal, optredens in eigen land en albumopnames.

Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar Daisy Cools? Laat even weten!

Tickets kopen

Afrekenen

 

3e weekend, Vrijdag 21 augustus Alle acts