Zomerterras

7 t/m 22 augustus 2015

Snel naar (programma 2015)

Los Callejeros

do 14 aug 20:00
Grote podium
Los Callejeros
Callejero [ ka-jee-chee-ro],

I m · straatmuzikant · ontmoeting · straatnozem · smeltkroes · confrontatie · levensvisies· mestizo· malegria · los locos del barrio · world citizenship · Globetrotter · Artivist
II bnw · van de straat · straat - *straatbeleving *streetwise*perro ~ zwerfhond · spontaan · intercultureel · authentiek · vrijwillig· crossmediaal · persoonlijk · eigenzinnig
III ww · onderweg zijn · jammen IV uitroep · pura vida· chido · chevere · ubqamao! 

Los Callejeros bestaat uit: 

Frank Mercado Avalos: zang, quena, gaita en accordeon
Peter Morris: zang, gitaar
Jef Gravez: contrabas
Luis Valle Moya: gitaar, Jarana en quijada
Christophe Millet: conga’s en percussie
David Vertongen: drums en percussie
Sam Versweyveld: trompet
Daan Morris: trombone 

Het verhaal:
Los Callejeros is het gevolg van het muzikaal documentaireproject 'Cara o Moneda' dat in Cuba opgenomen werd. Cara o Moneda is een cultuuroverschrijdende documentaire die een hartverwarmende betovering achterlaat. Deze ontwapende documentaire werd prompt geselecteerd voor ‘Docville 2006’. 

Het project wekte al snel de interesse en appreciatie op van een reeks professionele muzikanten. Het project en de band Los Callejeros was geboren. 

Begin juli 2008 kwam de eerste cd 'El Camino es el Destino' uit. Selah Sue veroverde zelfs een plekje op de CD met een hidden track. Los Callejeros trok naar Peru, voor de opname van de docu-clip 'Mas Corazon'. Dit was ook het startschot van hun gelijknamige tournee die de straatsfeer naar het grotere podium bracht. 

Naast deze traditionele productie besloten ze ook rond te toeren met een mobiel podium. Op een creatieve wijze creëerden ze de mogelijkheid, om hun muziek op de meest diverse locaties te brengen en om de ontmoeting met hun publiek zeer persoonlijk aan te gaan. 

In 2011 was er de release van de tweede CD ‘PRESENTE!’ … Voor dit album werd onder andere samengewerkt met het Portugese ‘Terrakota’ , ‘Les Talons Gitans’ en het sociaal artistiek project MurgaLova. 

In het najaar werd er besloten om een nieuwe videoclip op te nemen in Barcelona, 'Amourouse'

Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar Los Callejeros? Laat even weten!

Tickets kopen

Afrekenen

 

2e weekend, Vrijdag 14 augustus Alle acts