Zomerterras

2015

Snel naar (programma 2015)

Jiri

vr 8 aug 14:00
Kleine podium
Jiri

Singer-songwriter Jiri (1986) uit Rotterdam begon op z’n 11e jaar met drummen en speelde tot 2005 bij de rockband Bootleg uit Krimpen aan den IJssel. Tijdens zijn studie aan de Zadkine Popacademie werkte hij mee aan het Project Cultdock in Kenia en speelde hij bij verschillende bands: TeddyJr., RomanElectricband, Michael Prins en meer. 

Tijdens zijn rondreizen in Frankrijk viel hij af en toe in bij de Roman Electric Band. In z’n laatste studiejaar werd hij de vaste drummer van de band en verhuisde Jiri naar Nantes, Frankrijk. Met deze band deed hij veel podiumervaring op. De Roman Electric Band, die rock, folk, blues en pop speelde, trad elke week op in Nantes en ’s zomers in de badplaatsen aan de Atlantische kust. De band toerde door heel Frankrijk, België en Ierland. 

Na de laatste toer in Nederland in november 2013 besloot Jiri een carrièreswitch te maken. Hij kwam weer terug naar Rotterdam, stopte met drummen en ging solo. Jiri werkt sindsdien aan nieuwe songs en treedt op als singer-songwriter. In Rotterdam was zijn eerste optreden in januari 2014 in Café Sijf, samen met gitarist Buddy de Groot. Hier speelde Jiri een aantal van zijn eigen songs. Jiri werkt op dit moment aan z’n eerste EP en is bezig aan het samenstellen van een volledige band-formatie. De muziek die Jiri speelt zou je het beste kunnen typeren als rock, blues, soul en folk.

Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar Jiri? Laat even weten!

Tickets kopen

Afrekenen

 

1e weekend, Zaterdag 8 augustus Alle acts