Zomerterras

Organisatie en partners

Waarover wil je meer weten?

Organisatie

De organisatie van het Zomerterras kent twee formaten. Een klein kernteam dat gedurende het jaar aan de slag is met de programmering, fondsaanvragen en het smeden en onderhouden van partnerschappen. In februari komt daar onder andere de producent, locatieleider en het communicatie bureau bij; de vergunning, communicatie, techniek en productie zaken worden in gang gezet. Tijdens het festival wordt het team versterkt met een grote groep tijdelijke medewerkers en vrijwilligers. Zij zetten hun talenten in achter de bars, rondom de podia en bij de kassa. Samen zijn dat er bijna 120! Het Zomerterras wordt georganiseerd vanuit Stichting Zomerterras.

Frank Tomeï
Algemeen- artistiek leider en programmeur muziek
Bastiaan Bot
Zakelijk leider
Elroy Timmermans, De Kroepoekfabriek
Programmeur muziek
Peitsman Licht & Geluid
Technisch producent
Reboot Productions
Producent terrein en facilitair
b creative agency
Marketing en communicatie
De Kroepoekfabriek
Coördinatie horeca & vrijwilligers
Carlos Jacques Anderson
Coördinatie stage en backstage

En de vrijwillige Zomercrew achter de barren, kassamedewerkers, EHBO’ers, verkeersregelaars en op- en afbouwers.

Sponsors en partners

Vele bedrijven, fondsen en subsidienten maken het Zomerterras mede mogelijk. Voor de vele (nieuwe) artiesten op de podia, de duizenden bezoekers én de stad Vlaardingen. Ook partner worden? Dat kan op vele manieren, neem contact op.

 

Sponsors en partners van Zomerterras

Vrijwilligers

Lijkt het jou ook wel wat om komend Zomerterras je steentje bij te dragen aan weer een succesvol en onvergetelijk festival? Dat kan! Meld je aan via kroepoekfabriek.nl/zomercrew.

Het Zomerterras en De Kroepoekfabriek werken deze zomer weer samen.  De KF werft en begeleidt de Zomercrew, die volledig bestaat uit vrijwilligers. Deze Zomercrew houdt de bars alle festivaldagen draaiende. Dankzij deze samenwerking kan er een groter deel van het totaalbudget besteed worden aan het programma.

Wat je krijgt voor je inzet? Naast dankbaarheid en roem, is er natuurlijk na elke avond hard werken een prettige naborrel en die zijn zo nu en dan legendarisch. Verder krijg je een training, een T-shirt, heel veel lol en leuke collega’s!

Zomercrew als groep?

Misschien vindt je het leuk om met je buren, voetbal- of korfbalteam, vrienden, familie of collega’s een bar tijdens het Zomerterras te bemannen. Ook dat kan! Via het aanmeldformulier op kroepoekfabriek.nl/zomercrew kun je je ook als team opgeven (een team bestaat uit 6 mensen).

Meer informatie

Ben je er nog niet helemaal uit of het iets voor je is? Of weet je nu al dat het je supertof lijkt, maar je hebt nog wat vragen: zoek contact met de KF en al je vragen worden beantwoord!

Samenwerking

Het Zomerterras werkt voor en achter de schermen samen met vele culturele en maatschappelijke instellingen uit de stad en daarbuiten. Bijvoorbeeld met poppodium De Kroepoekfabriek. Vele vrijwilligers van De KF bemannen de bars van het festival waardoor er geld uitgespaard dat direct terugvloeit in de programmering. Ook levert De KF wederom een bijdrage aan het muziekprogramma van het festival. Zulk soort slimme samenwerkingen zijn er meer. Zoals die met het theater van Vlaardingen De Stadsgehoorzaal, Kade40 en vele anderen.

Samenwerken doen we ook tijdens het seizoen. Het Zomerterras programmeert een Zomerterras Concert tijdens de Stadsterrassen van De Stadsgehoorzaal. Soms komen bands die op het festival te zien waren, terug in De KF als zij bijvoorbeeld een nieuwe cd uit hebben. Zo slaan we dwarsverbanden en werken we samen aan toffe programma’s in Vlaardingen.

 

Geschiedenis

In de loop der jaren hebben vele muziekacts, theateracts en kunstprojecten het Zomerterras een gezicht gegeven dat beoogd werd: een laagdrempelig openluchtfestival met bekende en vooral ook onbekende acts, die aanleiding zijn voor het creëren voor een grote ontmoetingsplek voor Vlaardingers, oud-Vlaardingers en mensen van buiten Vlaardingen.

ANBI-status

Stichting Zomerterras is door de belastingdienst aangewezen als culturele ANBI. Omdat het Zomerterras de culturele ANBI status heeft, levert een gift van een bedrijf of donateur voor de gever een belastingvoordeel op. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. De culturele variant is bedoeld voor instellingen die voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied.

Gegevens

Stichting Zomerterras
Hoogstraat 19
3131 BL Vlaardingen
zakelijk@zomerterras.nl 
www.zomerterras.nl

IBAN: NL64 RABO 0395695465
KVK: 24348313 
RSIN: 8124.82.451
BTWnr: NL8124.82.451.B.01

Raad van Toezicht
Het Zomerterras is een Stichting met een onbezoldigde Raad van toezicht. Het werkt volgens de principes van de Code Cultural Governance en wordt gevormd door:

  • Jacco van Holten, commercieel directeur Den Hartogh Logistics
  • Joost van Velzen, managing partner bij Plant Partner
  • Rob Steenhoek, jurist en partner bij Advocatenkantoor LVH

Doelstelling
Het doel van Stichting Zomerterras is het organiseren van culturele evenementen en activiteiten in Vlaardingen en omgeving, en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. Tot dit doel behoort niet het doen van uitkeringen aan de oprichter of aan hen die deel uitmaken van de organen van de stichting. De stichting beoogt het algemeen nut, heeft geen winstoogmerk en tracht haar doel onder meer te bereiken door het organiseren van activiteiten gericht op het bereiken van haar doelstelling en alle overige wettelijke middelen.

Activiteiten
De activiteiten van Stichting Zomerterras bestaan uit het organiseren van het gratis toegankelijke Zomerterras, een festival voor kunst, cultuur en muziek in het Oranjepark, waarbij alle denkbare doelgroepen welkom zijn en zich vermengen. De stichting wil nieuwe ontwikkelingen binnen muziek, theater en kunst - van lokaal talent tot gevestigde naam - een podium geven voor een groot en divers publiek. Daarom wordt het Zomerterras gebouwd als een tijdelijke ontmoetingsplek waar publiek en artiesten graag komen. Een terugblik in foto’s van de laatste editie ziet u hier.

Beleidsplan (verkorte versie)
ANBI-formulier
Staat van baten en lasten

 

Zomerterras Amigo's

Ola Amigo!

Het Zomerterras is in augustus dé ontmoetingsplek van Vlaardingen. Waar ruim 40.000 bezoekers elkaar weer zien en een uitdagend programma vol pop, wereldmuziek, jazz, klassiek, kunst en (familie)theater ontdekken. Of je op het Zomerterras nu de liefde van je leven hebt ontmoet of gewoon geniet van muziek en theater. Jij bent welkom als Amigo!

Steun het zomerterras en draag als Amigo bij aan een toegankelijk zomerfestival vol programma’s voor kinderen, verrassende muziek en theater.

Exclusief voor onze Amigos ligt een beperkt aantal tickets klaar voor het Discoterras, want wat is een feest zonder je vrienden. Als Amigo heb je daarmee een streepje voor, want pas op 1 mei start de reguliere kaartverkoop.

Hoe word ik Amigo?

Door online een ticket te kopen feest je komende editie mee als echte Amigo! 

Na betaling ontvang je op de opgegeven e-mail een persoonlijk ticket, waarmee je het festivalbandje kunt ophalen op het Zomerterras. Via e-mail houden we je op de hoogte en ontvang je ook een vrijkaart voor het Discoterras.

Pak als Amigo! deze voordelen mee:

  • je verzekert je van een toegangsticket(s) voor het Discoterras
  • je krijgt een speciaal Amigo! festivalbandje, die je trots kan dragen
  • met het bandje kan je gedurende het hele Zomerterras onbeperkt naar het toilet
  • je bent onderdeel van een club liefhebbers die het Zomerterras mede mogelijk maken

Ben jij een Amigo met een groot hart?

Stap dan in als ‘Gran Amigo’ en geniet natuurlijk van alle Amigo!-voordelen. En het allerleukste, je ontvangt een uitnodiging voor de geheel verzorgde brainstormborrel om met elkaar vooruit te denken naar de jubileumeditie in 2025.