Zomerterras

Organisatie en partners

Wat wil je weten?

Organisatie

De organisatie van het Zomerterras kent twee formaten. Een klein kernteam dat gedurende het jaar aan de slag is met de programmering, fondsaanvragen en het smeden en onderhouden van partnerschappen. In februari komt daar onder andere de producent, locatieleider en het communicatie bureau bij; de vergunning, communicatie, techniek en productie zaken worden in gang gezet. Tijdens het festival wordt het team versterkt met een grote groep tijdelijke medewerkers en vrijwilligers. Zij zetten hun talenten in achter de bars, rondom de podia en bij de kassa. Samen zijn dat er bijna 120! Het Zomerterras wordt georganiseerd vanuit Stichting Zomerterras.

Frank Tomeï
Algemeen- artistiek leider en programmeur muziek
Joriene Blom
Zakelijk leider
Elroy Timmermans, Kroepoekfabriek
Programmeur muziek
Jason Leijs
Producent programma
Ruben Kalkman, Thom Verkouter, Nieke van Zanten
Producent terrein en facilitair
b creative agency
Marketing en communicatie
Noah Radenborg, Kroepoekfabriek
Coördinatie horeca
Odair Mosso Brito, Kroepoekfabriek
Coördinatie vrijwilligers
Carlos Jacques Anderson
Coördinatie stage en backstage

En de vrijwillige Zomercrew achter de barren, kassamedewerkers, EHBO’ers, verkeersregelaars en op- en afbouwers.

Partners

Vele bedrijven, fondsen en subsidienten maken het Zomerterras mede mogelijk. Voor de vele (nieuwe) artiesten op de podia, de duizenden bezoekers én de stad Vlaardingen. Ook partner worden? Dat kan op vele manieren, neem contact op.

Ondernemersterras op vrijdag 19 augustus 2022 om 15.30 uur

 

Sponsors en partners van Zomerterras

Vrijwilligers

Lijkt het jou ook wel wat om komend Zomerterras je steentje bij te dragen aan weer een succesvol en onvergetelijk festival? Dat kan! Meld je aan via kroepoekfabriek.nl/zomercrew.

Het Zomerterras en De Kroepoekfabriek werken deze zomer weer samen.  De KF werft en begeleidt de Zomercrew, die volledig bestaat uit vrijwilligers. Deze Zomercrew houdt de bars alle festivaldagen draaiende. Dankzij deze samenwerking kan er een groter deel van het totaalbudget besteed worden aan het programma.

Wat je krijgt voor je inzet? Naast dankbaarheid en roem, is er natuurlijk na elke avond hard werken een prettige naborrel en die zijn zo nu en dan legendarisch. Verder krijg je een training, een T-shirt, heel veel lol en leuke collega’s!

Zomercrew als groep?

Misschien vindt je het leuk om met je buren, voetbal- of korfbalteam, vrienden, familie of collega’s een bar tijdens het Zomerterras te bemannen. Ook dat kan! Via het aanmeldformulier op kroepoekfabriek.nl/zomercrew kun je je ook als team opgeven (een team bestaat uit 6 mensen).

Meer informatie

Ben je er nog niet helemaal uit of het iets voor je is? Of weet je nu al dat het je supertof lijkt, maar je hebt nog wat vragen: zoek contact met de KF en al je vragen worden beantwoord!

Samenwerking

Het Zomerterras werkt voor en achter de schermen samen met vele culturele en maatschappelijke instellingen uit de stad en daarbuiten. Bijvoorbeeld met poppodium De Kroepoekfabriek. Vele vrijwilligers van De KF bemannen de bars van het festival waardoor er geld uitgespaard dat direct terugvloeit in de programmering. Ook levert De KF wederom een bijdrage aan het muziekprogramma van het festival. Zulk soort slimme samenwerkingen zijn er meer. Zoals die met het theater van Vlaardingen De Stadsgehoorzaal, Kade40 en vele anderen.

Samenwerken doen we ook tijdens het seizoen. Het Zomerterras programmeert een Zomerterras Concert tijdens de Stadsterrassen van De Stadsgehoorzaal. Soms komen bands die op het festival te zien waren, terug in De KF als zij bijvoorbeeld een nieuwe cd uit hebben. Zo slaan we dwarsverbanden en werken we samen aan toffe programma’s in Vlaardingen.

 

Geschiedenis

In de loop der jaren hebben vele muziekacts, theateracts en kunstprojecten het Zomerterras een gezicht gegeven dat beoogd werd: een laagdrempelig openluchtfestival met bekende en vooral ook onbekende acts, die aanleiding zijn voor het creëren voor een grote ontmoetingsplek voor Vlaardingers, oud-Vlaardingers en mensen van buiten Vlaardingen.

ANBI-status

Stichting Zomerterras is door de belastingdienst aangewezen als culturele ANBI. Omdat het Zomerterras de culturele ANBI status heeft, levert een gift van een bedrijf of donateur voor de gever een belastingvoordeel op. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. De culturele variant is bedoeld voor instellingen die voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied.

Gegevens

Stichting Zomerterras
Hoogstraat 19
3131BL Vlaardingen
programma@zomerterras.nl 
www.zomerterras.nl

IBAN: NL64 RABO 0395695465
KVK: 24348313 
RSIN: 8124.82.451
BTWnr: NL8124.82.451.B.01

Het bestuur bestaat uit:
Jacco van Holten (voorzitter)
Leon Mooijman (penningmeester)
Rob Steenhoek (bestuurslid)
bestuur@zomerterras.nl

Doelstelling
Het doel van Stichting Zomerterras is het organiseren van culturele evenementen en activiteiten in Vlaardingen en omgeving, en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. Tot dit doel behoort niet het doen van uitkeringen aan de oprichter of aan hen die deel uitmaken van de organen van de stichting. De stichting beoogt het algemeen nut, heeft geen winstoogmerk en tracht haar doel onder meer te bereiken door het organiseren van activiteiten gericht op het bereiken van haar doelstelling en alle overige wettelijke middelen.

Activiteiten
De activiteiten van Stichting Zomerterras bestaan uit het organiseren van het Zomerterras, het openluchtfestival van drie weekenden in augustus in het Oranjepark in Vlaardingen. De activiteiten zijn terug te lezen in de festivalkrant die h-a-h is verspreid in Vlaardingen. Een terugblik in foto’s van de laatste edities ziet u hier.

Onbezoldigd
Het bestuur van de stichting is onbezoldigd en werkt volgens de principes van de Code Cultural Governance. Het bestuur heeft een (freelance) algemeen-artistiek leider en zakelijk leider voor de werkzaamheden gedurende het jaar aangesteld voor de uitvoering. Nog enkele medewerkers worden in aanloop naar het festival aangetrokken. Samen met de ruim 100 vrijwilligers maakt dit hele team het Zomerterras ieder jaar tot een succes.

Beleidsplan (verkorte versie)
Activiteiten verslag (2015, verkorte versie)
Staat van baten en lasten