Zomerterras

2016

SNEL NAAR (ARCHIEF 2016)

Bolt and the Swamp People

5 aug 21:00
Kleine podium
Bolt and the Swamp People

Waarom zou je moeten kiezen tussen een onstuitbare kracht en een onbeweeglijk object? Het Rotterdamse Bolt & The Swamp People overrompelt de luisteraar als een bliksemstoot, om vervolgens met heerlijk zompige grooves te beklijven. 

Deze jonge kliek vrije vogels laat zich inspireren door vertakkingen als blues, gospel en sixties rock. Verknocht aan pure rootsliedjes in de trant van The Band, CCR en Sam Cooke, maar dan met de dwingende cadans van een locomotief. 

Bas van Holt, Levi Vis, Rafael Schwiddessen en Rowan de Vos zijn een onvervalste working ensemble: ieder bandlid omarmt een gelijke rol op zowel het podium als in de studio. Impulsief jaagt de band de overtreffende trap na, met gouden melodieën als het onwrikbare fundament. De losgebarsten energie die vrijkomt, prikkelt en voedt de noodzaak om compléét uit je dak te gaan.  

Bolt & The Swamp People sleutelt momenteel aan het eerste album. De reeds uitgebrachte verzamel-EP Bolt Demo Sound Collection licht alvast een mooi tipje van de sluier. De drang om zoveel mogelijk festivals, clubs en podia aan gort te spelen blijft in de tussentijd onverminderd.

Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar Bolt and the Swamp People? Laat even weten!

Tickets kopen

Afrekenen

1e weekend, Vrijdag 5 augustus