Zomerterras

4 t/m 20 augustus 2017

Snel naar (archief 2017)

El Juntacadaveres

zo 6 aug 16:00
Grote podium
El Juntacadaveres

Tango is de ruggengraat en hiphop, rock, pop, jazz en latin dance vervolmaken de unieke sound van de groep. De muziek is intens, verrassend en altijd dansbaar.

Met WHO’S GONNA STOP US start een trilogie die zich afspeelt in het geboortejaar van frontman Enrique ‘Kike’ Noviello: 1974.

Elk deel geeft een beeld van een stad: nu de Bronx in New York waar de hip hop ontstond in de jaren ’70, later Buenos Aires en ten slotte Antwerpen.

Het vinyl van WHO’S GONNA STOP US is geel, de volgende plaat wordt rood voor het vuur van Buenos Aires en dan zwart voor Antwerpen. Die kleuren vormen samen de Belgische driekleur als eerbetoon aan het nieuwe thuisland van Kike.

In Argentinië was hij kikkerboer, truckchauffeur en psychologiestudent. Hij gaf alles op en trok naar Buenos Aires om te gaan werken als muzikant. Hij speelde blues, jazz en bebop en hij werkte als busker in de metro voor reclamebedrijven.

In Europa hoopte hij makkelijker te kunnen leven van zijn muziek. Kike kocht een enkele vlucht Amsterdam en nadat zijn toeristenvisum verstreken was, leefde hij 6 jaar illegaal in Amsterdam en Antwerpen. Hij verdiende de kost met zijn gitaar, sax en bandoneon. In een kraakpand in Barcelona leerde hij Manu Chao kennen, in Nederland raakte hij bevriend met Sergent Garcia en in 2013 nam hij het album Argentina op met Rocco Granata. Die cd overhandigde Rocco dit jaar aan de paus, ook een Argentijn. Kike arrangeerde ook muziek voor Wannes Van de Velde en speelde samen met Bart Peeters.

Tango zit bij Kike in zijn bloed en als geen ander kan hij de sfeer van een moment vertalen naar muziek. El Juntacadáveres is de band van zijn dromen. Daarnaast bouwt hij graag een feest als frontman van La Murga Armada of componeert hij voor theatervoorstellingen. Kike producet ook veel jonge bands, waardoor hij de vinger aan de pols houdt van de urban vibesEl Juntacadáveres is de titel van de gelijknamige roman van Juan Carlos Onetti uit 1964, vertaald ‘De Lijkenverzamelaar’. Onetti beschrijft personages en situaties als polaroids, alle geuren en kleuren worden voelbaar. Dat is ook de manier waarop Kike muziek wil maken: hij wil de stad verklanken.

El Juntacadáveres startte in 2009 en ook al is de band het geesteskind van Kike, toch hebben alle muzikanten evenveel inbreng.

Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar El Juntacadaveres? Laat even weten!

Tickets kopen

Afrekenen

 

1e weekend, Zondag 6 augustus Alle acts