Zomerterras

5 t/m 21 aug 2022

Trio Dos Anciões

zo 7 aug 13:30
Kleine podium
Trio Dos Anciões

Vlaardingen heeft ook behoorlijke talenten onder de leden, al ontstijgt Floris van Elderen de term ‘behoorlijk’. Na zijn jeugd in Vlaardingen, trok de drummer naar Amsterdam en bemachtigde een zeer felbegeerde plek aan het conservatorium in onze hoofdstad. Inmiddels neemt de drummer plaats in een aantal formaties, waar Trio Dos Anciões er een van is.

Trio Dos Anciões is opgericht in 2020 en ontleent zijn bestaansrecht aan een voorliefde voor Braziliaanse samba-jazz uit de jaren ’60. Door te kiezen voor een moderne benadering met elektrische instrumenten wordt een hedendaags geluid neergezet, terwijl het trio ernaar streeft om de rauwe energie van toen recht aan te doen. Van Elderen put daarbij uit een groot arsenaal van ritmes afkomstig uit allerlei Afro-Braziliaanse tradities, onder meer Forró, Maracatu, Jongo en Ijexá.

Naast de getalenteerde drummer bestaat de formatie uit nog meer vers bloed: Tiago Lagiera op gitaar en Stef Joosten op de bas. Joosten (1996) speelde met zijn project TISIO samen met nationaal en internationaal befaamde jazzartiesten zoals Ivo Neame, Morris Kliphuis en Kika Sprangers. Lagiera (Portugal, 1992) wist zijn sporen te verdienen met de groep FADOpelos2, dat eerder winnaar was van het SBS6 televisieprogramma ‘We Want More’. Daarnaast won Tiago ook de UK Jazz Guitar Competition 2020 en speelde de afgelopen jaren op Nederlands voornaamste Jazz-Festivals, waaronder het North Sea Jazz Festival en het Grachtenfestival.

Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar Trio Dos Anciões? Laat even weten!

 

1e weekend, Zondag 7 augustus Alle acts