Zomerterras

2024

Robbie Alberga Kwartet

zo 25 aug 13:30
Zomerweidepodium
Robbie Alberga Kwartet

Gitarist en componist Robby Alberga neemt ons mee naar warme oorden. Samen met zijn kwartet verzorgt hij een swingend concert met Surinaamse kaseko en andere wereldmuziek.

Robby Alberga werd geboren in Paramaribo Suriname en speelde vanaf zijn twaalfde jaar in allerlei gitaar- en soulbands. In 1969 verhuisde hij naar Nederland, waar hij klassiek gitaar studeerde aan het Koninklijk Conservatorium. Na zijn studie kreeg hij al snel heimwee naar de muziek van zijn jeugd en legde hij zich toe op de Surinaamse dansmuziek kaseko. Die vermengde hij met tal van andere muzieksoorten, zoals jazz, funk, Caribische en Afrikaanse muziek. Hij speelde onder meer in Dutch Rhythm Steel & Show Orchestra, de Nazaten, en de bands van fluitist Ronald Snijders. Ook begeleidde hij artiesten als Ruth Jacott, Denise Jannah, Solomon Burke, Barbara Lynn en James Carter.

Robby Alberga kwartet 2024 bestaat uit:

  • Lesley Joseph - bas en vocalen
  • Walther Muringen - drums en vocalen.
  • Sharief Wagid Hosain - saxofoon en keyboard
  • Robby Alberga - gitaar en vocalen
Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar Robbie Alberga Kwartet? Laat even weten!

 

3e weekend, Zondag 25 augustus Alle acts