Zomerterras

Huisregels

Huisregels

Om iedereen een gezellige sfeer en veiligheid te kunnen bieden heeft de organisatie, in samenwerking met de gemeente Vlaardingen, politie, brandweer en andere hulpdiensten, een aantal spelregels opgesteld. De nieuwe huisregels zijn conform de standaardhuisregels bij uitgaansgelegenheden:

 1. De organisatie van het Zomerterras heeft het recht om iedereen die zich niet houdt aan de huisregels te verwijderen van het festivalterrein
 2. Volg altijd de instructie op van het personeel, voor je eigen veiligheid en die van anderen
 3. Om het hele terrein komt een hek met verschillende uitgangen die worden bewaakt door beveiligingsmedewerkers
 4. Het is niet mogelijk om eigen versnaperingen en drankjes mee het terrein op te nemen. Let op, hierop wordt gecontroleerd bij de ingang van het festivalterrein
 5. Het kan zijn dat de inhoud van je tas wordt gecontroleerd of dat je wordt gefouilleerd. Deze controle is verplicht. Voorwerpen van glas of drukhouders (zoals deodorant) zijn niet toegestaan.
 6. Legitimatie is verplicht wanneer je hiertoe wordt verzocht door de medewerkers of de beveiliging.
 7. Alcohol (en roken)
  Het is op het Zomerterras voor bezoekers onder 18 jaar niet toegestaan om alcohol te kopen en/of te consumeren. Daarnaast is het voor bezoekers van 18 jaar en ouder niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Op verzoek van Zomerterras personeel, security of andere bevoegden dient een ID-­bewijs getoond te kunnen worden waardoor de leeftijd kan worden vastgesteld. Roken op het Zomerterras is alleen toegestaan in de open lucht. In tenten en/of onder overkappingen mag niet worden gerookt. 
 8. Grotere groepen bezoekers dienen 24 uur voor hun bezoek contact op te nemen met de organisatie van het Zomerterras. Bij verzuim kan de toegang worden geweigerd.
 9. Het is niet toegestaan om uitingen van groepsidentiteit te dragen.
 10. De Stichting Zomerterras en haar medewerkers zijn niet aansprakelijk voor enige vorm van persoonlijke en/of materiële schade die je als bezoek(st)er onverhoopt lijdt tijdens jouw bezoek aan het Zomerterras.
 11. Het in bezit hebben van wapens en gevaarlijke of scherpe voorwerpen is verboden.
 12. Het in bezit hebben van of handelen in softdrugs, harddrugs, gaspatronen, geestverruimende middelen (waaronder o.a. lachgaspatronen) is verboden.
 13. Agressie of hinderlijk gedrag wordt niet getolereerd.
 14. Racistische, seksistische, beledigende en/of discriminerende uitlatingen, in welke vorm dan ook, worden niet getolereerd.
 15. Ongewenste intimiteiten worden niet getolereerd.
 16. Personen die onder invloed zijn van drank of drugs wordt de toegang geweigerd en/of worden van het terrein verwijderd.
 17. Het is verboden om dieren mee te nemen op het festivalterrein.
 18. Bij overtredingen en misdrijven wordt de politie ingeschakeld.

De organisatie heeft ook dit jaar maatregelen genomen om alle vormen van overlast te beperken.
Klachten kun je bij voorkeur melden bij de organisatie van het Zomerterras: per email bestuur@zomerterras.nl