Toegankelijkheid
We streven er naar dat iedereen, met of zonder beperking, op een gelijkwaardige manier van het festival kan genieten. Deze informatie is hierbij belangrijk:
We hebben dit jaar een contactpersoon toegankelijkheid: Ineke Bennaars. Bij haar kan je al je vragen stellen op het gebied van toegankelijkheid. Ineke is ook vaak aanwezig en aanspreekbaar op het festivalterrein. Ook kan je haar altijd bereiken op De Toegankelijkheidstelefoon: 06………
Scootmobiel
Dichtbij de ingang is een speciale parkeerruimte die alleen voor scootmobielen gereserveerd is. Wij raden iedereen aan hiervan gebruik te maken. Het is wel toegestaan om een scootmobiel mee te nemen op het festivalterrein, indien dat noodzakelijk is.
Rolstoelen
Bezoekers in een rolstoel zijn te allen tijde welkom op het festivalterrein.
Krukken
Het is toegestaan om loopkrukken mee te nemen op het festivalterrein.
Medicatie
Bij de ingang vindt er visitatie en tassencontrole plaats. Mocht je medicijnen moeten meenemen, dan is dit toegestaan. De beveiliging kan vragen naar een uitdraai van de apotheek samen met de medicijnen in de originele verpakking met bijsluiter. Zorg wel dat je enkel een dag voorraad aan medicatie bij je hebt en niet meer.
Hulphond
Wij zijn er geen voorstander van om een blindengeleidehond of hulphond mee te nemen naar het festival, ook al is dit wettelijk toegestaan. Naar onze mening is het geluidsvolume en de drukte samen met een hond geen gunstige combinatie. Dit oordeel is in lijn met het advies van KNGF Geleidehonden. Zij geven op hun website aan dat een hond op plaatsen met veel drukte en harde geluiden zijn taken niet meer goed kan vervullen en daardoor zijn functie als geleide- /hulphond zal verliezen. Bovendien vinden wij het ook belangrijk om rekening te houden met het welzijn van de hond.
Looppaden op het terrein
Het terrein is op onverharde delen voorzien van houten vlonders, ook geschikt voor rolstoelen. Let er wel op dat er kleine hoogteverschillen zijn tussen de looppaden/terrassen en het terrein zelf. Bij nat weer is het voor rolstoelers lastig om zich op onverharde stukken te begeven; niet iedere plek is dan bereikbaar. De toiletten blijven wel altijd bereikbaar.
Kijkplatform / rolstoelplaatsen
Wij hebben geen kijkplatform of speciale rolstoelplaatsen.
Rolstoeltoegankelijk toilet
In het toiletdorp is een rolstoegankelijk toilet aanwezig. Heb je hulp nodig? Vraag gerust onze EHBO-ers om hulp.
Verschonen van baby’s
In het toiletdorp is een speciale plek waar men baby’s kan verschonen. Er zijn enkele luiers en schoonmaakdoekjes aanwezig
Prikkelarme ruimte
Er is geen prikkelarme ruimte, maar je kunt wel bij de EHBO vragen of je even uit de drukte kan. Bij de EHBO is het rustig en kun je even tot rust komen.