Zomerterras

7 t/m 22 augustus 2015

Snel naar (programma 2015)

Petrol

do 14 aug 18:00
Kleine podium
Petrol

De Vlaardingse band Petrol brengt pop met invloeden uit vele andere genres. Door de uiteenlopende invloeden van de bandleden zorgt dit voor een verrassende mix van pop, soul, jazz, funk en rock. 

Petrol is in 2012 gevormd na een succesvol schooloptreden waar Daan van der Vliet (gitarist), Richard Breevaart (toetsenist) en Dore Visser (voormalig zangeres) samen hun cover vertolkten van "The Fear" van Ben Howard. De samenwerking beviel zo goed dat besloten werd verder te gaan als band onder de naam Petrol. In deze formatie zijn een aantal covers uitgebracht en een eerste eigen single: “Home”. 

In 2014 heeft zangeres Emmie van Stijn de microfoon overgenomen. Daarnaast is de Petrol-familie uitgebreid met een bassist en drummer. Zij tillen de band naar een hoger niveau en maken van de kleine liedjes iets compleet en groots. En daar hoort ook meer eigen materiaal bij: op 30 Mei 2015 bracht Petrol de eerste EP uit. Deze EP bevat 6 nummers die erg uiteenlopen wat betreft sfeer en zelfs genre, maar laten de muzikale diversiteit van de band goed zien.

Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar Petrol? Laat even weten!

Tickets kopen

Afrekenen

 

2e weekend, Vrijdag 14 augustus Alle acts