Zomerterras

2015

Snel naar (programma 2015)

Dag Zonder Drempels

22 aug 12:00
Diverse locaties
Dag Zonder Drempels

In 2007 hebben de Vlaardingse stichtingen de ‘Sjaak Foundation’ en ‘De Mikkies’ het initiatief genomen een Dag Zonder Drempels te organiseren omdat het voor mensen met beperkingen moeilijk is het Zomerterras te bezoeken. Doel van de stichting Dag Zonder Drempels is mensen met en zonder beperkingen met elkaar te laten kennismaken en gezamenlijk op een feestelijke, ontspannen wijze op te laten trekken. Dankzij de medewerking van het Zomerterras, sponsors en donateurs is het mogelijk op het terrein in ’t Hof/Oranjepark allerlei activiteiten te ontplooien waar ieder met of zonder beperking aan deel kan nemen. Het terrein is zeer geschikt voor rolstoelers. 

De achtste editie in 2014 werd door ruim 3500 mensen bezocht. Het maakte niet uit of je een verstandelijke, lichamelijke of helemaal geen beperking had, het was één groot feest. Ook dit jaar treden er diverse artiesten op, zoals Franky en Johnny, BEM, de Rolantinos, Rita Young e.a. 

Je kunt gratis een pannenkoek of ijs eten, bloemschikken, iets leuks in elkaar boetseren, over de rolstoelhindernisbaan, je laten vermaken door de clowns, de goochelaars, circusacts doen, rondjes maken in de draaimolen die ook geschikt is voor mensen in een rolstoel en ook dit jaar enkele nieuwe activiteiten, zoals de spuitwedstrijden. Zeer verrassend was het G judo, sportschool Hoogendijk zal ook dit jaar weer aanwezig zijn. 

De Vlaardingse Haringkoppen zullen weer voor de muzikale noot op het terrein zorgen. Ook is er de Snoezelbus welke op de Julianasingel staat geparkeerd. Topper is als altijd weer de kinderboerderij. 

De organisatie is geheel in handen van vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten om de organisatie, het programma, het vervoer, de aanpassingen aan het terrein, enz. te regelen. Alle instellingen voor mensen met beperkingen, scholen voor speciaal onderwijs en projecten voor begeleid wonen in de regio krijgen een uitnodiging.

Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar Dag Zonder Drempels? Laat even weten!

Tickets kopen

Afrekenen

3e weekend, Zaterdag 22 augustus