Zomerterras

5 t/m 21 augustus 2016

SNEL NAAR (ARCHIEF 2016)

Rob van Kreeveld

zo 14 aug 12:00
Kleine podium
Rob van Kreeveld

Rob van Kreeveld (Den Haag, 15-6-1941) is een typische musician's musician. Bij het jazzpubliek is hij niet erg bekend, maar onder jazzmuzikanten wordt hij als een van de beste pianisten en leraren beschouwd. 

Op negenjarige leeftijd begint hij met pianospelen. Hij speelt en luistert alleen naar klassieke muziek, maar als hij in 1958 op de radio Oscar Peterson bij Jazz At The Philharmonic hoort wordt hij door de jazz gegrepen. In 1960 komt hij als pianist bij de Indo-rock groep The Black Dynamites, waarmee hij door Duitsland en langs rock & roll-clubs toert en waarmee hij zijn eerste platen maakt; hij blijft daar tot 1964. In die tijd is hij ook invaller in De Vliegende Hollander als Pia Beck afwezig is. In 1963 gaat hij naar het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar hij een klassieke opleiding krijgt van pianist Theo van der Pas, bij wie hij in 1967 zijn solistendiploma haalt. Al tijdens zijn opleiding in 1964 wordt hij de vaste begeleider en bandleider bij Paul van Vliet en diens cabaret Pepijn en blijft daar tot 1977. Hij werkt in die periode ook samen met Liselore Gerritsen en Thérèse Steinmetz. Hij verlaat het cabaret als hij in 1979 wordt gevraagd als docent aan het Koninklijk Conservatorium en aan het Rotterdams Conservatorium voor de net opgerichte afdeling jazz en lichte muziek. Daarnaast geeft hij veel les in andere Europese landen. Incidenteel treedt hij op met muzikanten van naam onder wie Stan Getz, Denise Jannah, Greetje Kauffeld, Joe Lovano, Joe Pass, Rita Reys, Woody Shaw en Toots Thielemans. Na zijn pensioen wordt hij weer actiever op de podia en speelt hij met drummer John Engels, tenorsaxofonist Ferdinand Povel en zanger Ronald Douglas.

Hoewel hij als sideman al op diverse LP's en CD's te horen is geweest, maakt hij pas in 2000 zijn eerste solo-CD en in 2003 zijn eerste CD's als groepsleider. In 2009 worden The Black Dynamites voor een aantal optredens opnieuw bij elkaar gebracht. Als componist schrijft Rob van Kreeveld ruim dertig liedjes en wordt hij bekend met cabaret-hits zoals Veilig achterop, bij m'n vader op de fiets, De zee en Meisjes van dertien.

Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar Rob van Kreeveld? Laat even weten!

Tickets kopen

Afrekenen

 

2e weekend, Zondag 14 augustus Alle acts