Zomerterras

5 t/m 21 augustus 2016

SNEL NAAR (ARCHIEF 2016)

Wijnproeverij Pico Maccario

zo 14 aug 13:30
Speciaalbieren- en wijnenterras
Wijnproeverij Pico Maccario

De broers Pico en Vitaliano Maccario besloten in 1997 een eigen wijnbedrijf op te richten. In korte tijd verrees in Mombaruzzo, gelegen in het hart van het Barbera d’Asti gebied, een zeer moderne winery. In combinatie met respect voor de natuurlijke omgeving en modern wijngaard management werd de basis gelegd voor een serie karaktervolle wijnen die in Nederlands erg populair zijn en graag gedronken worden.

De roos is altijd symbool geweest van de winery. Niet minder dan 4500 rozen zijn het kloppend hart en onlosmakelijk onderdeel van de wijngaarden. Elke roos markeert de start van elke rij wijnstokken in de wijngaard. Daarnaast hebben zij een tweede functie, zoals traditioneel de functie van de roos bedoeld is in de wijngaard. Namelijk het in een vroeg stadium signaleren van ziektes om te voorkomen dat zij schade aanrichten aan de wijnstokken. Komt er een ziekte voor, dan zal de roos als eerste hiervan tekenen vertonen en kunnen de broers ingrijpen om te voorkomen dat de wijnstokken en dus de druiven en uiteindelijk de wijnen verloren zullen gaan.

Letterlijk dus, het logo en de roos, het kloppend hart van de wijngaarden van Pico Maccario, dat het leven en voortbestaan van deze mooie wijnen bewaakt.

Geniet van het leven en deze haar mooie wijnen!

Geniet hier van een glas:

  • Pico Maccario Estrosa
  • Pico Maccario Lavignone rosato
  • Pico Maccario Lavignone
  • Pico Maccario Treroveri
  • Pico Maccario Dolcevita
  • Pico Maccario Epico (de topwijn van het huis)

 

Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar Wijnproeverij Pico Maccario? Laat even weten!

Tickets kopen

Afrekenen

 

2e weekend, Zondag 14 augustus Alle acts