Zomerterras

5 t/m 21 augustus 2016

SNEL NAAR (ARCHIEF 2016)

Skints

vr 19 aug 22:30
Grote podium
Skints

The Skints zijn zonder twijfel een van de meest opwindende bands die de Engelse ska-punk scene de afgelopen jaren heeft voortgebracht. 'East London reggae' noemen ze hun rauwe mix van ska, dub, reggae, hiphop & punk-met-urban-attitude. In de vroege jaren tachtig, toen punk de Engelse hoofdstad in een houdgreep hield, werden de buitenwijken van Londen overspoeld door een golf van Jamaicaanse muziek: ska, rocksteady, dub en reggae. The Skints verdiepten zich in deze muzikale ontwikkelingen en invloeden. En slaagden er op briljante wijze in om daar in de 21e eeuw een eigen draai aan te geven, met eerbetoon aan muzikale voorvaders als The Specials en Madness. 

The Skints, bestaande uit Jamie, Josh, Jon en Marcia, oogsten al gauw veel waardering. Ze wekten de interesse van media (o.a. BBC) en van muziekprofessionals. Veel bekende bands namen The Skints in de beginperiode graag als support mee. Sindsdien is de band dan ook bijna non-stop aan het touren geweest, gemiddeld 150 shows per jaar en dat jaren op een rij. De band trad op in Engeland, Wales, Duitsland, Frankrijk, België, Zwitserland, Tjechië, Kroatië en Thailand.  Mede door het intensieve touren hebben The Skints een grote schare fans aan zich gebonden. Dat bleek wel toen ze in 2011 via Pledgemusic een geldinzamelingcampagne waren gestart om de opnamen van een nieuw album te bekostigen. Al in elf dagen, in plaats van de geplande negentig, was het volledige bedrag bijeengebracht. Online zijn The Skints ook succesvol. Videoclips worden in korte tijd tienduizenden keren bekeken en massa’s liefhebbers volgen The Skints via social media.

Afgelopen jaar stonden ze al op Lowlands en de Zwarte Cross en dit jaar op Werfpop, Welcome To The Village en een uitverkochte Melkweg. Met een gloednieuw album op zak kan dit alleen maar nog mooier worden!

Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar Skints? Laat even weten!

Tickets kopen

Afrekenen

 

3e weekend, Vrijdag 19 augustus Alle acts