Zomerterras

2016

SNEL NAAR (ARCHIEF 2016)

Wijnproeverij Montes

7 aug 13:30
Speciaalbieren- en wijnenterras
Wijnproeverij Montes

“If the Montes story reads like a
dream it is because it started that way,
and then progressively came true”
- Hugh Johnson

Viña Montes is in 25 jaar uitgegroeid tot een van de meest kwalitatieve wijnhuizen in Chili. Een familiebedrijf met wijngaarden in Curicó Valley en in Colchagua. Bij alles wat ze doen staat de kwaliteit van leven, natuur, milieu en de wijn voorop. Dit maakt hen in vele opzichten onderscheidend. Ook in de pers is dit niet onopgemerkt gebleven: de wijnen van Montes worden door nationale en internationale journalisten regelmatig beoordeeld met de hoogste scores.

Aurelio Montes, de grondlegger van dit mooie familiebedrijf en vorig jaar uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar, wordt bewonderd om zijn eindeloze innovatie kracht. Hij verbetert, inmiddels samen met zijn zoon, continu de kwaliteit van de wijnen, de wijngaarden en het wijnmaken continu en op vooruitstrevende manier.

Ooit begon hij als eerste met het aanplanten van wijngaarden in het berggebied van Chili en was hij pionier in het produceren van iconische wijnen met hoge kwaliteit in Chili. Daar zijn de serie Alpha wijnen, de Cherub en de Twins indrukwekkende voorbeelden van. En nog steeds is Viña Montes onderscheidend door nieuwe gebieden te ontdekken, te onderzoeken en er wijngaarden aan te planten, tot zelfs in het gebied rondom Machu Picchu.

Kortom, een bijzonder wijnhuis met indrukwekkende wijnen. Proef het zelf eens, bij ons:

  • Montes Reserve Sauvignon Blanc
  • Montes Reserve Merlot
  • Montes Cherub rosé de Syrah
  • Montes Twins Malbec/Cabernet Sauvignon
  • Montes Alpha Chardonnay
  • Montes Alpha Cabernet Sauvignon

 

Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar Wijnproeverij Montes? Laat even weten!

Tickets kopen

Afrekenen

1e weekend, Zondag 7 augustus