Zomerterras

2016

SNEL NAAR (ARCHIEF 2016)

Brownie Dutch

6 aug 22:30
Grote podium
Brownie Dutch

Zanger en producer Brownie Dutch, de man in pak en altijd met zonnebril. Bekend van de programma’s Ali B op volle Toeren, De Muziekkaravaan en The Voice of Holland released zijn debuutsingle “Stupid Kind Of Lover” en natuurlijk schittert hij in de Beste Zangers van Nederland.. Het nummer heeft invloeden van Soulmuziek uit de jaren 60-70, maar wel in een hedendaagse sound.

Het nummer “Stupid Kind Of Lover” gaat over iemand die niet zo handig is in de liefde. Het is live ingespeeld door muzikanten en geproduceerd door “Da Dozens”. Een nieuw productieteam bestaande uit Brownie Dutch zelf en drummer /componist Ton Dijkman (bekend van oa. Marco Borsato). “Via The Voice of Holland (producer/coach Team Ali B.) ontmoette ik Ton. We hadden direct een klik en zaten uren te filosoferen over soulmuziek. We zijn toen bij Ton de studio in gedoken en binnen no time lag de basis voor deze single”.

Brownie Dutch is als producer bekend van hiphop en R&B producties. Hij maakte de muziek van artiesten als Ali B, Yes-R, Sjaak, Keizer en Darryl. Het is dan ook een verassing dat hij voor zijn eigen repertoire voor het genre soul kiest. “Als hiphop producer begin je vaak met samples. In de hiphop van de jaren ’90 werden er veel samples gebruikt uit Soulmuziek. Zo kwam ik in aanraking met soul en die muziek pakte mij. In de hedendaagse muziek mis ik wel eens de mooie warme klanken en de muzikaliteit die de soul van toen had. En Ik kan er al mijn passie en gevoel in kwijt. “

Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar Brownie Dutch? Laat even weten!

Tickets kopen

Afrekenen

1e weekend, Zaterdag 6 augustus