Zomerterras

4 t/m 20 augustus 2017

Snel naar (archief 2017)

St. Solaire

zo 6 aug 14:00
Kleine podium
St. Solaire

St. Solaire is ontstaan toen singer-songwriter Geert van Emden in de zomer van 2014 een E.P. wilde opnemen in de studio van Jesse den Dulk (ex- Elle Bandita, Spartaco, Vixy). Tijdens het opnameproces sloeg de muzikale vonk over, na het opnemen van één liedje viel alles op zijn plek; samen zouden zij een band beginnen. Het idee om een EP op te nemen werd in de vrieskast gestopt en een periode van liedjes schrijven brak aan. Gedeelde muzikale interesses zoals Bon Iver, Radiohead en het vroegere werk van Coldplay legde hiervoor de basis.

Ongeveer een half jaar later ontstond er behoefte aan meer muzikale input en werd de band aangesterkt door Buddy de Groot (ex- Micheal Prins), Pascal Konings en Tijs Kulker (Friends of the Family, Medicine Jet). Zo groeide de formatie uit tot een eclectisch geheel met een volwassen sound. De songs kregen meer smoel en het stemgeluid van Geert kwam volledig tot zijn recht. Groots, melodisch en integer wat hangt tussen pop, alternatieve rock en folk.

Ondanks het korte bestaan heeft de band al op een aantal mooie plekken mogen spelen. Hoogtepunten waren Songbird Festival, Where The Wild Things Are Festival en Motel Mozaique Festival. Op Where The Wild Things Are werden ze gescout door de band HAEVN en mochten ze mee op hun uitverkochte tour als voorprogramma in de zalen Tivoli, Doornroosje en Paradiso.

Afgelopen september bracht de band haar eerste single ‘Morning Sun’ uit. Ter promotie hiervan gaven zij 40 shows in 40 steden binnen 48 uur in Nederland. Afgelopen maanden was de band vooral te zien tijdens de Popronde waar zij ruim 15 shows verzorgden.

Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar St. Solaire? Laat even weten!

Tickets kopen

Afrekenen

 

1e weekend, Zondag 6 augustus Alle acts