Zomerterras

10 t/m 26 augustus

Love The System

11 aug 21:30
Kleine podium
Love The System

Love the System is een 11 koppig disco/funk formatie. Deze nagelnieuwe en superfrisse band is met een kickstart begonnen in 2017 en bestaat uit (ex) leden van o.a. Amsterdam Klezmer Band, Fresku, Orgaanklap, Jörgen Raymann, Nielson en Anouk.

Wat opvalt is dat zij van de daken brullen dat het hun doel is om mensen blij te maken. Maar ja, dat willen Evangelisten, mindfulness goeroes en verkopers van Coca-Cola ook. Dus wat is de story hier nou eigenlijk?

We vroegen het de zanger en een van de oprichters van de band.
“Het werd tijd voor een tegengeluid! Ik vind de hedendaagse muziekindustrie teveel gefixeerd op stoer of boos zijn. Met Love The System wil ik graag mensen hun aandacht richten op het positieve”, aldus Jeff Tropicana, ex-Orgaanklap.

De eerste undercover concerten van de band waren voor propvolle zalen waar het zweet langs de muren liep. Het startschot voor de eerste officiële concerten onder eigen naam valt op zondag 15 oktober waar de band haar officieel debuut maakt op het vogelverschrikkerfestival in Valkenswaard, gevolgd door een concert met boekpresentie in de Paradiso op maandag 16 oktober. Daar zal hun zelfhulpboek '100 tips om eigenlijk heel blij te worden' een feestelijk worden gepresenteerd. Een happening om niet te missen.

Tip 100 van het boek is natuurlijk de download link naar hun titelloze debuut EP.

Hun eerste single 'Microwave' komt 1 september uit. De clip hiervan is grotendeels opgenomen in Cartagena, Colombia, alwaar ze bijzonder goede cocktails maken.

Voor hun boekingen zijn ze getekend bij Radar Agency, Amsterdam. En daar worden wij nou weer blij van.

Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar Love The System? Laat even weten!

Tickets kopen

Afrekenen

1e weekend, Zaterdag 11 augustus