Zomerterras

16 aug t/m 1 sep 2019

Snel naar (archief 2019)

Tocar

zo 1 sep 12:00
Kleine podium
Tocar

De mannen van Tocar zijn alle vier door de wol geverfde musici. Accordeonist Rik Cornelissen (1984) speelde onder meer met Bert van den Brink, Juan Pablo Dobal en Ben van den Dungen. De pianist van Tocar, Wim Warman (1969), werkte onder meer met Carel Kraayenhof, Martin Verdonk, Yo-Yo Ma en is de vaste arrangeur voor Tango Extremo. Bassist Taco Nieuwenhuizen (1964) speelde met Lori Spee, José koning, Denise Jannah en Jhelisa Anderson (USA). Enrique Firpi (1962), drums, werkte met Deborah J. Carter, Randal Corsen, Laura Fygi, Gerardo Rosales, Leonardo Amuedo en Lilian Vieira. De individuele zoektocht van accordeonist Rik Cornelissen binnen de jazz, gecombineerd met de tango- en latin benadering van pianist Wim Warman, de zingende solo’s van bassist Taco Nieuwenhuizen en de subtiele en ijzersterke groove van drummer Enrique Firpi maken van Tocar een unieke en spannende band.

"Tocar" (Spaans) betekent aanraken, voelen, hanteren, contact maken, geluid maken, spelen ... de muziek van Tocar gaat over de vreugde van het leven en sensualiteit. Muziek die je verleidt en je raakt met de opwinding van het onbekende, de wens om te ontspannen en tegelijkertijd spannende ervaringen op te doen. De ruimte die je ervaart in de natuur, de vrijheid die je tijdens het reizen voelt. Een warmte die je omarmt en een briesje dat je streelt.

Tocar vertoont een muzikale openheid en het blijft muzikale grenzen verkennen en overschrijden: tango, latin, jazz ... Tocar is geïnspireerd op muziek van Astor Piazzolla, Bill Evans en Chick Corea. Verschillende genres worden met elkaar gemengd, net als het mengen van kruiden en specerijen in een exotisch gerecht.

Line Up
Rik Cornelissen | accordion
Wim Warman | piano
Taco Nieuwenhuizen | bass
Enrique Firpi | drums

Meer over deze act
Kom je ook?

 

3e weekend, Zondag 1 september Alle acts