Zomerterras

16 aug t/m 1 sep

Kaja

25 aug 12:15
Kleine podium
Kaja

Het tweede concert in onze Zomerterras Klassiek serie zal worden verzorgd door het Zweedse trio KAJA. Voor het Zomerterras is het een grote eer en een enorm plezier om dit Zweedse trio te gast te mogen hebben! Vorig jaar hebben we al geprobeerd dit ensemble over te halen. Toen lukte het niet maar nu hebben we meer geluk!

Al meer dan 10 jaren spelen ze samen: het ensemble Kaja. In deze periode is de groep in staat geweest om een genre op zich te worden, met een onweerstaanbare drang naar muzikale expressies. Vanuit de Scandinavische en Oost-Europese muziek nestelt Kaja zich tussen traditie en innovatie. In thuisland Zweden heeft het ensemble inmiddels een grote naam.

Sinds de oprichting in 2005 heeft de groep vier albums opgenomen, waarin Zweedse volksmuziek, klezmer, tango, Franse walsen, pop, jazz, ‘cinematic art’ en improvisatie werden belicht, maar allen in compostities van de leden zelf. De communicatie tussen de drie musici op het podium is toegankelijk, expressief, speels, intiem en together. Kaja flirt met kamermuziek-expressie, zonder haar onvoorspelbare spontaniteit van folk en improvisatie uit het oog te verliezen.

Kaja heeft getoured in Europa, Canada en Zuid-Korea en musiceerde op jazzfestivals, folk- en wereldmuziek-festivals, cultuurgebouwen, concertzalen, kerken, boten, clubs en ga zo maar door. Zij waren al eerder te gast op o.a. Jarasum International Jazz Festival, Bukchoon World Music Festival, Global Jazz Festival en Sunfest (London Ontario).

In 2015 werd Livet Nord (de violiste van het ensemble), onderscheiden met de ‘Artist of the Year’ prijs, van de Sweden Folk & World Music Awards.

Met het zondagochtendconcert op 25 augustus bij ons sluit het trio een korte tournee in Nederland af en natuurlijk zullen de -gratis- warme Zweedse kaneelbroodjes niet ontbreken! Zij zullen ook optredens verzorgen tijdens de Dag van de Romantische Muziek en Zomer op Schokland.

  • Quintone (vijf-snarige viool) en kalimba: Livet Nord
  • Accordeon en piano: Camilla Åström
  • Contrabas: Daniel Wejdin
Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar Kaja? Laat even weten!

2e weekend, Zondag 25 augustus