Zomerterras

2024

Tabanka

vr 9 aug 22:30
Zomerweidepodium
Tabanka

Opererend in de erfenis van een vorige generatie Kaapverdische artiesten, zoals Américo Brito, Bitori en Code di Dona, maakt Tabanka muziek voor een nieuwe generatie. De verse, tropische klanken waarmee jij deze eerste avond Zomerterras mee afrondt komen echter helemaal niet van heinde en verre. Tabanka is namelijk een oer-rotterdams product! Niet verwonderlijk, want de Kaapverdische gemeenschap is sterk vertegenwoordigd in onze voorstad.

De funaná van Tabanka is energiek en feestelijk. De muzieksoort is ooit door kolonisator Portugal verboden op Kaapverdië, maar werd na de zelfstandigheid een uithangbord van de nationale cultuur. Het is het resultaat van een mix van de muziek van tot slaaf gemaakten en moderne pop en jazz. De accordeon heeft een belangrijke rol, net als de ferrinho. Wellicht heb je hier als lezer nul bericht aan en is het enige wat telt of je een mooi feestje tegemoet gaat. Welnu, dat beloven wij je! Zien we je om 22.30u voor ons volledig vernieuwde Zomerweide-podium?

Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar Tabanka? Laat even weten!

 

1e weekend, Vrijdag 9 augustus Alle acts