Zomerterras

2024

Fresku

za 17 aug 22:45
Main stage
Fresku
In samenwerking met De Kroepoekfabriek

Hiphop in Nederland heeft inmiddels een rijke geschiedenis, maar slechts een aantal namen staat op grote hoogte. Fresku is absoluut een van deze artiesten. Met een enorm talent voor rake teksten die je zowel aan het denken zetten als laten bouncen, spreekt Fresku vriend en vijand aan. Niet zo gek als je beseft dat Roy Michael Reymound eerst schrijver, tekenaar, zanger en acteur wilde worden. Rappen begon als grap op zijn veertiende, maar dat werd steeds serieuzer. Na succes met een aantal bekende typetjes en filmpjes (Gino Pietermaai, anyone?) die hij bedenkt en maakt met vriend en regisseur Teemong, volgt in 2008 de doorbraak in de hiphop. Humor en relativering zijn in veel tracks te vinden, maar dat geldt voor zijn shows zelf. Tegelijkertijd schuwt Fresku de heftigere thema's niet, zoals het vaderschap, onzekerheid, status en racisme.

Recente wapenfeiten zijn de soundtrack voor de korte film CANCELED, de samenwerking met Maan (‘Adem’) en zijn laatste album ‘In de Lucht’. Het beste van alles is echter dat er dit jaar nog een nieuw album uitkomt! En wie weet, misschien krijg je op het Zomerterras wel een voorproefje? Ook bijzonder: Fresku staat met volledige band op het podium!

Meer over deze act
Kom je ook?
Kom je ook naar Fresku? Laat even weten!

 

2e weekend, Zaterdag 17 augustus Alle acts